Deze routebeschrijvingen zijn gemaakt om gebruikers van alle niveau te helpen zoveel mogelijk te genieten van de tientallen MTB-routes die Curaçao kent. Neem de tijd om de routes en de bijbehorende fotos door te nemen.

Iedere route kent een startpunt. Zie de kaart van Curaçao en de beschrijvingen hoe bij de startpunten te komen. De startpunten zijn nauwkeurig uitgekozen, zodat een rijder voorzien wordt van allerlei gemakken zoals parkeerplaats, bar / restaurant, strand en soms zelf overnachtingsmogelijkheden.

De routes zijn duidelijk en in alle details beschreven en worden daar waar nodig vergezeld van kenmerkende fotos. De profielen van de routes laten duidelijk de lengte en het verwachte niveau van de rijder zien. Aan het einde van de route staat een voorgestelde vervolg route.

Probeer alle routes te rijden het is echt de moeite waard!

 

Plan een route voorzichtig

De routes zijn in categorien ingedeeld die zijn gebaseerd op een gemiddelde rijder. Deze categorien zijn niet universeel en kunnen afwijken van andere lokale en internationale routes. In een specifieke route kunnen gemakkelijke en moeilijkere gedeelten voorkomen. Bekijk iedere route op afstand en bestudeer het profiel van de rit zo goed mogelijk om zelf de zwaarte ervan te kunnen bepalen. De meeste routes zijn niet lang. Mocht je een route niet aan kunnen, dan is een rustpauze in de schaduw, plaatsbepaling en de kortste weg terugrijden het beste wat je kunt doen. Gewicht indicator

 

Routegewicht-indicator

De routes zijn gekoppeld aan een gewicht indicator die de inspanning en het technisch niveau aangeven.Dit systeem is gekozen om te helpen bij het bepalen of een route wel of niet geschikt voor je is.

 

Rijden met een GPS

Mocht je over een GPS beschikken dan zou je de GPS bestanden kunnen download en in je GPS kunnen laden. Klik op deze link voor meer informatie over het rijden met een GPS. 

You are here: Home MTB Routes